Belg streamt mishandeling vrouw live op Facebook

Print
Belg streamt mishandeling vrouw live op Facebook

Foto ter illustratie Afbeelding: Getty Images

De politie is dinsdagavond binnengevallen in een woning in Millen, in de gemeente Riemst. De bewoner streamde op Facebook live hoe hij zijn partner mishandelde.

Zijn Nederlandse Facebookvrienden zagen hem ineens met bebloed gezicht in beeld opduiken. In het filmpje is verder te zien hoe de man zijn vrouw slaat en tegen een deur beukt. Hij roept en tiert herhaaldelijk in de camera van zijn smartphone. Ook zijn enkele kinderen te zien.

De Nederlanders die het filmpje dinsdagavond zagen opduiken op sociale media, sloegen meteen alarm bij de Nederlandse politie. Die alarmeerde vervolgens de lokale politiepost in België. Agenten snelden naar het adres in Riemst om poolshoogte te nemen. Daar troffen ze het vrouwelijke slachtoffer aan. Zij moest gewond worden afgevoerd met een ambulance, maar verkeerde niet in levensgevaar.

De politie arresteerde de 31-jarige agressieve bewoner. Een verhoor bleek niet mogelijk, omdat de man totaal in de war was. Vermoedelijk was hij onder invloed van drugs. Hij werd meegenomen voor ontnuchtering en kon pas in de loop van woensdag aan de tand gevoeld worden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen