Educatiefilm over Vastelaovendj in de maak

Print
Educatiefilm over Vastelaovendj in de maak

De educatiefilm wil jongeren meer affiniteit laten krijgen met Vastelaovendj. Afbeelding: C.V. Onger ’t Viaduct

Maasbracht -

Carnavalsvereniging Onger ’t Viaduct uit Maasbracht start in samenwerking met de gemeente Maasgouw, Provincie Limburg en de basisscholen, met het ontwikkelen van een educatieprogramma. Het startschot is de lancering van de educatiefilm ‘Waat is Vastelaovendj?’

De educatiefilm legt uit hoe de Vastelaovendj is ontstaan en wat het vieren van Vastelaovendj inhoudt en betekent. In de film gaat het niet om de lokale gebruiken, maar staat het vieren van Vastelaovendj centraal, waardoor het educatieprogramma in de gehele provincie ingezet kan worden. Doel van de film is jongeren meer affiniteit te laten krijgen met de (lokale) Vastelaovendj. Initiatiefnemer en Vorst van Carnavalsvereniging Onger ’t Viaduct, Martijn Bours: “We willen vooral laten zien hoe leuk het samen vieren van Vastelaovendj is en dat we als Limburgers ontzettend trots mogen zijn op het mooiste volksfeest ter wereld”.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen