Sterre der Zee-pelgrimstocht van Voerendaal naar Maastricht

Print
Sterre der Zee-pelgrimstocht van Voerendaal naar Maastricht

Mantels van Sterre der Zee in Maastricht. Afbeelding: Ermindo Armino

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Schin op Geul / Maastricht / Itteren -

De Sterre der Zee-pelgrimstocht, van Winthagen in Voerendaal naar Maastricht, is op zaterdag 5 oktober. De organisatie gebeurt in samenspraak met pastoor De Vries en de kapelaan Miguel van de Onze Lieve vrouw Sterre der Zee basiliek in de Limburgse hoofdstad.

De pelgrimstocht is de start van het bisdomfeest van Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee en start vanaf de Sterre der Zee-kapel van Winthagen (Voerendaal). Pelgrims die de volledige tocht met een totale lengte van 25 kilometer willen ondernemen, wordt gevraagd om zich te verzamelen om 8.30 uur op het station van Voerendaal.

Winthagen

Wie de volledige tocht te zwaar vindt, kan ook aans uiten bij de Sterre der Zee-kapel in Winthagen, bij Hotel Salden of de parochiekerk in Schin op Geul, bij café De Holle Eik of de St. Gerlachuskerk te Houthem (10 km). Op de deze locaties worden momenten van rust en bezinning gehouden, waarbij er aandacht zal worden besteed aan het thema van dit jaar: ‘Met moeder Maria onderweg’. De deelnemers komen rond 17.00 aan in de kapel van de Onze Lieve Vrouwekerk. Pastoor De Vries zorgt voor de ontvangst van de pelgrims en sluit de tocht af met een bezinningsmoment in de kapel. De dag wordt afgesloten met een ontvangst in de parochiezaal van de Onze Lieve Vrouwekerk, waar de pelgrims een kopje soep, koffie en broodjes kunnen nuttigen.

Belangstellenden hoeven zich voor deze tocht niet aan te melden. De deelname is gratis.

Schema

Het schema van het verloop van de wandeling, voor diegene die later willen aansluiten:

9.15 uur: opening Sterre der Zee-kapel Winthagen (22 km);

10.50 uur: Hotel Salden Tolhuisstraat 1a Schin op Geul (17 km);

11.30 uur: Parochiekerk Schin op Geul (16 km);

13.45 uur: Café De Holle Eik te Houthem;

14.25 uur: Parochiekerk St. Gerlach (10 km).