Thema Zij/Hij centraal tijdens Maand van de geschiedenis

Print
Thema Zij/Hij centraal tijdens Maand van de geschiedenis

Alma en Marita Mathijsen verzorgen een lezing in het thema Zij/Hij. Afbeelding: © Jitske Schols

Venray -

Oktober is dit jaar voor de zestiende keer de Maand van de Geschiedenis. De focus ligt dit keer op de vrouwengeschiedenis. Alma en Marita Mathijsen trappen het thema af met een lezing op maandag 7 oktober van 19.30 tot 21.30 uur in Bibliotheek Venray aan de Merseloseweg 59 in Venray.

In het kader van de Maand van de Geschiedenis 2019 hebben BiblioNu, Literair Café Venray, gemeentearchief Venray en LGOG Kring Venray een interessante invulling aan het thema weten te geven. Alma en Marita Mathijsen zijn de auteurs van het essay ‘Niet schrikken Mama’. Het betreft een briefwisseling tussen moeder en dochter waarin zij de verhoudingen tussen de seksen in de geschiedenis én in het heden onderzoeken. Gedurende de maand oktober zijn er meerdere tentoonstellingen die betrekking hebben op het thema Zij/Hij. Bibliotheek Horst heeft een tentoonstelling gebaseerd op het boek ‘Megjes in Kronenberg’ van Marleen Wijnen. In de publiekshal van het gemeentehuis van Venray is de presentatie ‘Vrouwen van Venray’, bestaande uit portretten van zeven vrouwen die een bijzondere rol hebben gespeeld in de geschiedenis van Venray én/of symbool staan voor een grotere groep vrouwen met een bepaalde functie.

Aanmelden voor lezing

De toegang tot de lezing is gratis voor LGOG-leden en LCV-pashouders op vertoon van een lidmaatschapskaart LGOG of seizoenpas LCV. Voor overige bezoekers is de toegang 5,- euro. Bezoekers dienen zich vooraf aan te melden via lgog.venray@gmail.com met vermelding van naam en nummer lidmaatschapskaart (LGOG) of seizoenpas (LCV). Er zijn honderd plaatsen beschikbaar. Na aanmelding volgt een bevestiging.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen