Video: Personeel Zuyderland voert actie voor betere cao

Print

Zuyderland Staking FNV. Video: De Limburger

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Heerlen / Hoensbroek -

Personeel van het Zuyderland Medisch Centrum in Geleen en Heerlen heeft donderdag actie gevoerd voor een betere cao. De medewerkers van de beide ziekenhuizen draaien een zondagdienst.

Ze eisen een loonsverhoging van vijf procent, minder werkdruk en een betere balans tussen werk en privéleven.

Zowel in Geleen als in Heerlen is rond twaalf uur een bijeenkomst in de centrale hal geweest van de vakbonden, die op beide locaties bezocht werd door enkele honderden medewerkers.

De acties hebben overigens een grote impact op de dagelijkse gang van zaken in de ziekenhuizen. Voor bijna 1700 patiënten moest afspraken afgebeld of verplaatst worden. Bovendien konden zo’n 2000 mensen die dagelijks bloed komen prikken donderdag niet terecht.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen