Open Universiteit maakt apps voor Heerlen en Cultura Nova

Print
Open Universiteit maakt apps voor Heerlen en Cultura Nova

Afbeelding: Getty Images

HEERLEN / Hoensbroek -

De Open Universiteit heeft twee apps gemaakt voor Heerlen en festival Cultura Nova.

De app MijnStad maakt het onzichtbare (mijn)verleden van Heerlen zichtbaar op de telefoon terwijl men door de stad wandelt. Heerlen kan worden ervaren hoe het vroeger was. MijnStad staat in yOUplay, het mobiele gameplatform van de Open Universiteit. yOUplay is te downloaden via de Google Play Store en de App Store.

Festival-assistent is een slimme assistent op je mobiel die vragen beantwoordt over Cultura Nova. Via Google Assistent kan Festival-assistent eenvoudig worden geactiveerd: ‘OK Google, praat met Festival Cultura Nova…’

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen