Jonge vrouw overleden na roken e-sigaret

Print
Jonge vrouw overleden na roken e-sigaret

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP EXTRA

In de Amerikaanse staat Mississippi is een patiënt overleden aan een longaandoening die in verband wordt gebracht met het gebruiken van de elektronische sigaret.

Het is volgens Amerikaanse media de twaalfde persoon in de Verenigde Staten die door een longaandoening bezwijkt die verband lijkt te houden met rookwaar in het apparaatje. De meldingen in de VS hebben wereldwijd aangezet tot maatregelen tegen ‘vaping’.

Het ministerie van Gezondheid van Mississippi heeft niet gezegd wie de patiënt was of wat die precies rookte met het apparaatje. Het is alleen bekendgemaakt dat de patiënt jonger dan 30 jaar was.

Volgens een plaatselijke nieuwssite gaat het waarschijnlijk om een 27-jarige vrouw uit het noordoosten van de staat. In heel de VS zijn meer dan vijfhonderd mensen ziek door ‘vaping’, maar wat er precies fout gaat is nog steeds niet opgehelderd in de medische wereld.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen