Molenwandeling langs de Geul met Olaf Op den Kamp

Print
Molenwandeling langs de Geul met Olaf Op den Kamp

Zicht op Eys. Afbeelding: IVN Kerkrade, Olaf op den Kamp

Mechelen / Kerkrade / Eygelshoven / Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset / Mamelis -

Onder leiding van Olaf Op den Kamp wordt zondag 6 oktober langs de Geul gewandeld.

Olaf Op den Kamp kent het riviertje als zijn broekzak. Eerder dit jaar schreef hij het boek ‘De Geul van bron tot monding’.

„Op de eerste zondag van oktober is het Limburgse Molendag. Dat betekent dat allerlei watermolens geopend zijn en extra activiteiten ontplooien. Tijdens de dagwandeling vanuit Mechelen maken we kennis met een aantal van deze molens in het prachtige Geuldal”, vertelt hij.

Molens

„Zo zien we de molens van Wittem die speciaal tijdens deze Limburgse molendag in bedrijf zijn. We wandelen ook door het wijndorp Wahlwiller en door het kleinschalige landschap langs de Lombergerbeek. Onderweg genieten we van de vruchten van de nazomer en van de eerste herfstkleuren. Ook kijken we uit naar de laatste zomerbloemen en de eerste trekvogels.”

De wandeling gaat over verharde en onverharde wegen, maar ook door weidepaden. Af en toe moet er even stevig geklommen worden. De wandeling is 14 km lang en stevige wandelschoenen en een lunchpakket zijn aan te bevelen. Bijdrage in het carpoolen € 2,50 p.p. Start: 9.00 uur parkeerplaats Continium, Hambosweg in Kerkrade of om 9.20 uur vanaf het dokter Janssenplein in Mechelen. Meer informatie via Olaf Op den Kamp, tel. 06-22188175/ info@eifelnatur.de.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen