Lessen voor volwassenen slaan aan bij Jeugdtheaterschool Kiek

Print
Lessen voor volwassenen slaan aan bij Jeugdtheaterschool Kiek

Peggy Lebens. Afbeelding: Luc Lodder

Kerkrade / Eygelshoven -

De Kerkraadse Jeugdtheaterschool Kiek is een podium voor kinderen en jongeren met acteer- en musicaldromen. Sinds kort zijn ook de volwassenen aan de beurt om het toneel te betreden. Iedere vrijdagavond begeleidt docente en artistiek leider Peggy Lebens haar amateurtoneelgroepen voor achttien jaar en ouder. Belangstellenden zijn nog welkom.

Kiek heeft een geschiedenis van vijfentwintig jaar. In deze kwart eeuw hebben de jonge toneeltalenten al een grote diversiteit laten zien: van Shakespeare tot theatersport en van Molière tot zelfbedachte komedies en musicals. Het enige dat er nog aan ontbrak, was een groep voor volwassenen. Vorig jaar is de eerste groep voor liefhebbers boven de achttien gestart en wegens succes is er dit jaar een tweede groep bijgekomen.

Geen dialect

In tegenstelling tot de meeste theatergroepen in de omgeving is het bij Kiek geen bezwaar als geen dialect wordt gesproken. Ook ervaring is niet nodig. Alle vaardigheden voor goed toneelspel komen tijdens de lessen aan bod, zodat de spelers zonder plankenkoorts het podium op kunnen. Wel wordt gevraagd: zin om samen te werken met een groep liefhebbers en gretigheid om eens een totaal andere kant van jezelf te laten zien.

De begeleidster van de kersverse volwassenengroep, Peggy Lebens, verklaart waarom juist volwassenen ook baat hebben bij deze hobby: „Het is heerlijk om even de dagelijkse beslommeringen achter je te laten door in de huid van een ander te kruipen en samen met medespelers de meest uiteenlopende verhalen ten tonele te brengen”.

Interesse in een proefles of aanmelden? Mail naar Peggy Lebens: info@jeugdtheaterschoolkiek.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen