Beesel maakt werk van campagne Rookvrije Generatie

Kinderen moeten in Beesel rookvrij kunnen opgroeien, vindt de gemeente. © Rookvrije Generatie

Beesel wil dat ieder kind de kans krijgt om rookvrij op te groeien en sluit daarom aan bij de landelijke campagne Rookvrije Generatie. Op 29 oktober is er een thema-avond over de Rookvrije Generatie bij bioscoop Luxor.

Marcel van Lier

De gemeente heeft samen met onderwijsinstellingen en verenigingen de eerste stappen gezet door verschillende locaties in de gemeente rookvrij te maken. ‘Hou ’t samen rookvrij’ bordjes hangen onder meer bij het gemeentehuis, sportpark De Solberg, het voetbalcomplex van VV Reuver, de gymzaal in Beesel, sporthal De Schans en de scholen Het Spick, Bösdael, Meander, De Triolier en Broekhin.

Dinsdag 29 oktober wordt tijdens een thema-avond met inwoners en organisaties van gedachten gewisseld over een rookvrij Beesel. Op het programma staat onder meer een lezing door longarts Harry Pouwels, regionaal ambassadeur van de Rookvrije Generatie, en een presentatie van Team Fit dat zich inzet voor gezonde kantines. Ook presenteren Beeselse kinderen hun bijdrage voor een rookvrij Beesel. De avond is van 19.30 tot 21.00 uur bij bioscoop Luxor. Aanmelden kan via activiteitenburo@beesel.nl.

Ondanks alle aandacht voor de gevolgen van roken voor de gezondheid raken nog steeds iedere week honderden kinderen in Nederland verslaafd aan roken. Ruim de helft van de rokers sterft aan de gevolgen ervan; elk jaar zo’n 20.000 Nederlanders. Roken veroorzaakt ziekten als kanker, hart- en vaatziekten, luchtwegziekten, diabetes, ontstekingen, alzheimer, staar en blindheid.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal