Baby en peuter komen om na zinken migrantenboot

Print
Baby en peuter komen om na zinken migrantenboot

Vluchtelingen aan boord van een Grieks kustwachtschip. Afbeelding: AP

Een baby en een peuter zijn vrijdag omgekomen nadat een migrantenboot zonk in de Egeïsche Zee. De Griekse kustwacht meldt dat nog wordt gezocht naar vier andere vermisten. Het ongeluk gebeurde bij de Oinousses eilandengroep vlak voor de Turkse kust.

Vier andere kinderen werden gered, net als vijf mannen en drie vrouwen. Over de nationaliteiten van deze mensen is nog niets bekend. Onder de vermisten zijn twee kinderen, een man en een vrouw.

De laatste jaren zijn honderden migranten omgekomen die de Egeïsche Zee probeerden over te steken in kleine, overvolle bootjes. Inmiddels heeft Griekenland al 70.000 vluchtelingen opgenomen, veelal Syriërs.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen