Boekhandelgesprek over engelen en prentjes in Heerlen

Print
Boekhandelgesprek over engelen en prentjes in Heerlen

Afbeelding: Vincent van den Hoogen

Kerkrade / Eygelshoven / Klimmen / Heerlen / Hoensbroek -

Cultureel antropologe Kitty Janssen-Rompen uit Kerkrade en deken Hans Bouman van Heerlen gaan woensdag 2 oktober in boekhandel Van Der Velden Van Dam met elkaar in gesprek over engelen en engelenprentjes.

Aanleiding is het recent verschenen boek ‘Hemelse Helpers, engelenprentjes en hun rol in het dagelijkse leven in Limburg’. In dat boek staan de engelenprentjes van verzamelaar Frans Pluijmaekers uit Klimmen. Kitty Janssen-Rompen schreef er een persoonlijk gekleurde verhandeling bij over die prentjes en het rijke Roomse leven in Limburg. Gespreksleider Wiel Beijer gaat in gesprek met de cultureel antropologe en de deken over de betekenis van die prentjes toen en over wat engelen in de huidige tijd betekenen. De bijeenkomst start om 17.00 uur en is vrij toegankelijk.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen