Voorlaatste ronde eredivisie wijkt mogelijk voor Formule 1

Print
Voorlaatste ronde eredivisie wijkt mogelijk voor Formule 1

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

De KNVB onderzoekt of de voorlaatste speelronde in de eredivisie verplaatst kan worden. Speelronde 33 staat nu op het programma voor zondag 3 mei, de dag waarop ook de Formule 1-race op het circuit van Zandvoort plaatsvindt.

De voetbalbond overlegt met de betrokken partijen of de wedstrijden mogelijk een dag eerder gespeeld kunnen worden, zegt een woordvoerder.

Tijdens de laatste twee speelrondes in de eredivisie worden alle wedstrijden op hetzelfde moment gespeeld, op de zondagen 3 en 10 mei met 14.30 uur als gezamenlijke begintijd. De Grote Prijs van Nederland in Zandvoort is ook op zondagmiddag 3 mei.

VVV

De eredivisieclubs denken dat de Formule 1 niet alleen veel aandacht opslokt, maar ook dat het in de regio rond Zandvoort extreem druk wordt. Voor de Noord-Hollandse clubs Ajax en AZ staat op 3 mei een thuiswedstrijd op het programma, tegen respectievelijk VVV en FC Utrecht.

De clubs hebben daarom bij de KNVB de vraag neergelegd of de wedstrijden verplaatst kunnen worden. Veel ruimte op de kalender is er echter niet, ook omdat zowel voor als na de voorlaatste speelronde in de eredivisie midweeks de halve finales van de Champions League en de Europa League worden gespeeld.

De KNVB moet rekening houden met mogelijke Nederlandse inbreng. Afgelopen seizoen zorgden de Europese successen van Ajax, dat in de Champions League doordrong tot de halve finales, tot heel wat knelpunten in het competitieprogramma.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot afl. 09. Video: De Limburger