Amiot twijfelgeval voor belangrijk thuisduel Fortuna

Print
Amiot twijfelgeval voor belangrijk thuisduel Fortuna

Grégoire Amiot. Afbeelding: Pro Shots

Sittard -

Fortuna Sittard heeft maar kort de tijd om zich na de 5-0 nederlaag bij Ajax voor te bereiden op het uitermate belangrijke duel tegen Sparta, zaterdagavond. Desondanks lijkt de ploeg van trainer Sjors Ultee in de sterkste opstelling aan te kunnen treden. Alleen Grégoire Amiot is een twijfelgeval.

De centrale verdediger uit Frankrijk werd in de Arena na een uur gewisseld. Op de dag van de wedstrijd zal pas blijken of hij fit genoeg is om aan de start te verschijnen.

Moeten

Voor Fortuna valt te hopen dat Amiot erbij kan zijn, want het duel tegen Sparta is buitengewoon belangrijk. Na drie nederlagen op rij is het voor de Sittardenaren zaak om tegen Sparta nu eens drie punten te pakken. Waar tegen Vitesse (4-2) en Ajax (5-0) elk resultaat nog mooi meegenomen was, is het nu van moeten. „Het gaat er nu echt om”, weet ook Ultee. „Het brengt natuurlijk spanning met zich mee, maar dit zijn ook de wedstrijden waar een sportman voor leeft.”

Ricksen

De wedstrijd van zaterdag is het eerste thuisduel van Fortuna sinds de dood van oud-speler Fernando Ricksen. Het zal de avond een bijzondere lading geven, weet Ultee zeker. Ricksen zal met muziek, een minuut stilte en een toespraak van directeur Ivo Pfennings worden herdacht. „Het leeft bij de spelers, dat zie je ook op sociale media. De jongens die er minder van meekregen zijn uitgebreid bijgepraat door de jongens die er meer vanaf weten. Martin Angha is hier bijvoorbeeld pas een maand, maar was laatst wel al bij het herdenkingsmoment voor het stadion. Dat zegt wel iets.”

Vermoedelijke opstelling: Koselev, Cox, Ninaj, Amiot, Pinto, Passlack, Smeets, Tekie, Diemers, Sambou, Ciss

Niet inzetbaar: Damascan, Angha (geblesseerd)

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot - KDS #09. Video: De Limburger