Gelijkspel Roda bijzaak op bizarre avond waarop fans De la Vega wegjagen

© Luc Lodder

© Luc Lodder

thumbnail:
thumbnail:

Op een avond waar voetbal meer dan ooit bijzaak was, heeft Roda JC een punt gepakt tegen koploper De Graafschap: 1-1.

Jimmy Leenders

Halverwege het duel werd overnamekandidaat Mauricio Garcia de la Vega door een groep van enkele tientallen fans het stadion uitgejaagd.

Lees ook: Video: Garcia de la Vega door Roda-fans uit stadion verjaagd

PolitiewagenDe man die vier maanden geleden nog als de grote redder in nood werd binnengehaald, werd onder begeleiding van beveiligers in een politiewagen afgevoerd. Of hij ooit nog terug zal keren in Kerkrade, is ongewis.

West-tribuneTerwijl alle aandacht uitging naar wat er zich in de catacomben en buiten afspeelde, stonden de spelers van Roda gewoon op het veld. De ploeg van Jean-Paul de Jong, die de laatste weken in hectische moet werken, kwam vroeg achter door een doelpunt van Vet. De harde kern aanschouwde het vanaf de lange zijde, de West-tribune bleef de eerste helft immers leeg uit protest tegen Garcia de la Vega.

Na de tumultueuze rust kwam Roda een stuk beter voor de dag. Het resulteerde na dik een uur spelen in de verdiende gelijkmaker. Ike Ugbo tekende met zijn vierde treffer voor de einduitslag: 1-1. Een resultaat waar, hoe opbeurend misschien ook, amper over zal worden gesproken.

Kijk hier naar een nieuwe aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger: