Opnieuw forse nederlaag MVV, nu thuis tegen Ajax-beloften

Print

Afbeelding: Ermindo Armino

Maastricht / Itteren - MVV heeft in De Geusselt vrijdagavond met 1-4 verloren van Jong Ajax.

Steeds op de momenten dat MVV aandrong, sloegen de Amsterdammers genadeloos toe.

Jong Ajax begon sterker aan het duel en mocht ook een paar keer uithalen. Steeds was een Maastrichts been dwarsligger. Meestal dat van Shermar Martina. De thuisclub kwam er over de rechterflank een paar keer goed uit, maar het ontbrak aan een op maat gesneden eindpass.

Op voorsprong
Een kleine tien minuten voor de rust namen de Ajax-beloften een voorsprong. Uit een hoekschop kopte de van Heerenveen overgekomen Kik Pierie (62 eredivisieduels achter zijn naam) de 0-1 binnen. Direct kreeg MVV de kans op de gelijkmaker. Een vrije trap van Urho Nissilä van randje zestien ging een halve meter over.

MVV kwam energiek uit de kleedkamer. Maar terwijl de ploeg van Fuat Usta op zoek was naar de gelijkmaker en die ook bijna had gevonden, verdubbelde Jong Ajax de marge via een frommelgoal van Lassina Traore.

Van den Hurk was vervolgens dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn kopbal onderkant lat passeerde de doellijn niet. Direct daarna gooiden de Amsterdammers de wedstrijd in het slot. Opnieuw scoorde Traore. Het werd ook nog 0-4 via Ryan Gravenberch, die twee dagen eerder nog inviel bij Ajax 1 tegen Fortuna Sittard.

In blessuretijd deed Joeri Schroijen nog iets terug. Hij liep een niet te missen voorzet van Van den Hurk binnen: 1-4.

Kijk hier naar een nieuwe aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger: