Informatiebijeenkomst Brunssum zonnepanelenproject Parkstad

Print
Informatiebijeenkomst Brunssum zonnepanelenproject Parkstad

Afbeelding: ANP XTRA

Brunssum / Heerlen / Hoensbroek -

Tijdens de Week van de Duurzaamheid- is er zaterdag 12 oktober vanaf 14.00 uur een informatiebijeenkomst voor bewoners van Brunssum over het Zonnepanelenproject Parkstad in de Brikke Oave.

De Gemeente Brunssum besloot dit voorjaar opnieuw geld vrij te maken voor het Zonnepanelenproject Parkstad. Net als in de eerste ronde is in Brunssum 3 miljoen euro gereserveerd. Het zonnepanelenproject biedt particuliere woningeigenaren de kans om te investeren in het verduurzamen van hun huis. Voor de deelnemers wordt alles geregeld: van installatie tot service. Het zonnepanelenproject is een uitwerking van de Parkstad-ambitie om in 2040 als regio energie-neutraal te zijn. Alle particuliere woningeigenaren (ook met een smalle beurs), bedrijven en verenigingen met een kleinverbruikersaansluiting van maximaal 3x80 ampère kunnen meedoen.

De deelnemers worden geheel ontzorgt. Zo krijgen zij vijftien jaar garantie en service én de teruggave van de BTW wordt voor hen geregeld. Deelnemers kunnen bovendien de zonnepanelen financieren door een lening af te sluiten met de gemeente tegen een lage rente. De aflossing is lager dan de huidige energierekening, deelnemers besparen dus kosten. Men lost de lening in vijftien jaar af, maar versneld aflossen mag ook. Na aflossing is het volledige financiële voordeel voor de deelnemer. Deelnemers kunnen er ook voor kiezen om de panelen zonder lening te betalen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen