Max Verstappen vijfde in derde training Sotsji

Print
Max Verstappen vijfde in derde training Sotsji

Afbeelding: EPA

Max Verstappen heeft in de derde training van de Grote Prijs van Rusland de vijfde tijd neergezet. De Limburger was in de Red Bull 1,494 seconde langzamer dan Charles Leclerc. Die was met 1.32,733 in zijn Ferrari iets sneller dan zijn teamgenoot Sebastian Vettel en de Brit Lewis Hamilton.

Verstappen had een tijdlang de tweede tijd, maar de Ferrari’s wisten in het tweede deel van de training toch nog duidelijk snellere ronden neer te zetten. In de laatste minuten ging Verstappen nog naar buiten voor een snelle ronde, maar hij verremde zich in een bocht en bracht daarna de Red Bull naar binnen. Hij had even kort de muur geraakt met zijn achtervleugel.

Het gat tussen de Red Bull van Verstappen en de twee Ferrari’s en twee Mercedessen was groot. Vettel zette op 0,316 de tweede tijd neer en Hamilton zat daar op 0,396 van Leclerc dicht achter. Valtteri Bottas zette de vierde tijd op de klok. Hij was 0,621 langzamer dan Leclerc, maar nog altijd ruim 0,8 seconden sneller dan Verstappen.

Verstappen reed zijn ronde van 1.34,227 op mediumbanden in tegenstelling tot de vier coureurs boven hem die hun snelle ronde op de soft-banden reden. De teamgenoot van de Nederlander, Alexander Albon, klokte met 1.34, 308 de zevende tijd.

Video: De Limburger

Luister hier naar de Formule 1-podcast van De Limburger:

Video: De Limburger