Foutenfestival in openingsfase nekt VVV tegen Heerenveen

Print
Foutenfestival in openingsfase nekt VVV tegen Heerenveen

Afbeelding: Laurens Eggen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

VVV is in het duel met Heerenveen een foutenfestival in de openingsfase niet meer te boven gekomen: 0-3. Een offensief meteen na rust mocht niet baten.

Een ongelukkiger begin was haast niet voor te stellen; VVV schutterde in het openingskwartier twee keer opzichtig en gaf Heerenveen twee treffers cadeau. Eerst verzuimde John Yeboah in het eigen strafschopgebied op te ruimen, kort daarna schoof Thorsten Kirschbaum de bal naar de verkeerde kleur. In beide gevallen profiteerde Chidera Ejuke.

Lees ook: Nog geen sprake van paniek bij VVV, maar de zorgen zijn groot

Haji Wright, in de ploeg voor Elia Soriano, had VVV na 25 minuten terug in de wedstrijd kunnen brengen. De spits werd in het strafschopgebied omver geduwd en ging zelf achter de bal staan voor de penalty. Warner Hahn stopte zijn matige inzet echter. En dus ging VVV, dat nauwelijks kansen creëerde, met een 0-2 achterstand - en onder een luid fluitconcert - rusten.

Foutenfestival in openingsfase nekt VVV tegen Heerenveen
Foto: Laurens Eggen

Ingreep

VVV-trainer Robert Maaskant greep tijdens die rust meteen in. Hij wisselde Richard Neudecker en Chris Kum voor Jerome Sinclair en Elia Soriano. Danny Post verhuisde naar de defensie. Vier pure aanvallers dus, die voor het broodnodige doelgevaar moesten gaan zorgen. De druk op het Friese doel werd fors opgevoerd, met een aantal corners tot gevolg. Nils Röseler schoot over, Lee Cattermole hakte een bal bijna in het doel.

Daarna zwakte het Venlose offensief wat af en kreeg Heerenveen kansjes. VVV zette daar veel hard werk tegenover, maar weinig vernuft. Voorzetten van Wright en Yeboah werden niet op waarde geschat. Toeval speelde een te grote rol in het Venlose aanvalsspel. Vanaf de flanken kwamen nauwelijks voorzetten richting Soriano en Wright.

Heerenveen maakte in de slotfase gebruik van de ruimte die VVV weg moest geven. Jens Odgaard scoorde in de 87ste minuut de 0-3.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot afl. 9. Video: De Limburger