Koninklijke erepenning voor 100-jarige harmonie Sint Agnes uit Bunde

Print
Koninklijke erepenning voor 100-jarige harmonie Sint Agnes uit Bunde

Harmonie Sint Agens uit Bunde is al 100 jaar springlevend. Afbeelding: Rob Oostwegel

Bunde / Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Rothem / Geulle / Maastricht / Itteren -

Tijdens haar jubileumreceptie heeft de 100-jarige harmonie en drumband Sint Agnes uit Bunde zondagmiddag 29 september de koninklijke Erepenning ontvangen. De onderscheiding voor verenigingen staat gelijk aan het lintje voor burgers.

De harmonie begon in 1919 als fanfare, en werd in 1947 harmonie. Sint Agens heeft in 100 jaar vele eerste prijzen gewonnen op tal van muziekconcoursen. Op het Wereld Muziek Concours van 2014 in Kerkrade won de harmonie de eerste prijs, met lof. Met een orkest geheel bestaande uit eigen leden. De muziekvereniging heeft een 35 leden tellend jeugdorkest.

Sinds 1979 is Jacques Claessens dirigent van het orkest. Hij werd zaterdag na het galaconcert benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De Erepenning werd in 1965 ingesteld door koningin Juliana en symboliseert respect en waardering voor bijzondere verdiensten van de vereniging, stichting of instelling. Uitreiking ervan geschiedt bij een 50-jarig jubileum of een veelvoud van 25 jaar daarvan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen