Basketbal: BAL start de competitie overtuigend

Print
Basketbal: BAL start de competitie overtuigend

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Met een ruime 59-76 uitzege op Apollo Amsterdam startte Basketball Academie Limburg (BAL) de nieuwe competitie zaterdag overtuigend.

Waar de Weertenaren zes seizoenen op rij het zwakste jongetje van de klas waren, was BAL in Amsterdam vooral na de pauze heer en meester. Ook voor rust waren de gasten beter maar waren er nog te veel onnodige slordigheden.

De Limburgers pakten snel een 10-18 voorsprong, keken slechts enkele malen tegen een kleine achterstand aan maar stonden wel toe dat Apollo met een 33-31 voorsprong ging rusten. Zo hield de thuisclub, die nog niet op volle sterkte kon aantreden, hoop op meer maar die vervloog als sneeuw voor de zon omdat BAL het derde kwart ijzersterk begon.

Met een 2-15 run (35-46) werd het duel op slot gezet al kwam Apollo nog even terug tot 41-46. Een driepunter van Ivan Simic en een snoeiharde dunk van een prima spelende Roel Aarts (twintig punten en tien rebounds) zorgde voor de genadeklap (41-51).

BAL verhoogde de marge naar maximaal 21 punten (53-74) en schoot maar liefst de helft van alle driepunters raak (13/26). Grote uitblinker was Roel van Overbeek die net als Aarts na een uitstapje van een seizoen in Weert terug is gekeerd. De spelverdeler noteerde vijftien punten en elf assists.

Marijad Obad ontbrak bij BAL vanwege een enkelblessure die hem nog zeker drie weken langs de kant zal houden.