Bewoners geëvacueerd bij grote brand in centrum Roermond

Print

Video: Track ‘88

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Een grote brand heeft in de nacht van zondag op maandag een woning in de binnenstad van Roermond in de as gelegd.

De brand brak even voor twee uur door nog onbekende oorzaak uit in een bovenwoning aan het Wilhelminaplein. De brandweer schaalde al snel op naar zeer grote brand, vooral ook omdat niet bekend was of er nog mensen in het pand verbleven.

Bewoners geëvacueerd bij grote brand in centrum Roermond
Grote brand in bovenwoning Roermond. Foto: Track’88

Ontruimd

Als gevolg van de enorme vlammenzee moesten de aangrenzende panden tijdelijk worden ontruimd. De uit voorzorg geëvacueerde mensen konden in de loop van de nacht weer naar hun woning terugkeren.

Door de flinke rookontwikkeling kregen bewoners in het Roermondse centrum het advies om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie niet te gebruiken. Bij metingen werden door de brandweer geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen waargenomen.

Het vuur is door verschillende brandweerkorpsen uit de regio bestreden. Tegen vijf uur was het vuur geblust. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen