Muziek

Edelweiss uit Heerlen enige burgerkorps op Nationale Taptoe Rotterdam

Print

Jachthoorn en Trompetterkorps Edelweiss uit Heerlen tijdens de Nationale Taptoe in Rotterdam. Afbeelding: Stichting nationale Taptoe/Mike Hartsuijker

Heerlen / Hoensbroek -

Jachthoorn- en Trompetterkorps Edelweiss uit Heerlen had tijdens de Nationale Taptoe in Rotterdam de eer om als enige burgerkorps tussen de militaire muzikanten mee te spelen in Ahoy voor onder andere koning Willem-Alexander.

„Het is fantastisch en een eer om met deze mooie korpsen mee te mogen doen en het is enorm mooi om te zien hoe men de show waardeert die Edelweiss brengt”, zegt dirigent Marcel Falize van Jachthoorn- en Trompetterkorps Edelweiss uit Heerlen trots.

Video: De Limburger

Edelweiss mocht als enige burgerkorps deelnemen aan de 65ste editie van de Nationale Taptoe die van 27 tot en met 29 september plaatsvond in Ahoy. Dit jaar vierde de Stichting Nationale Taptoe het 200-jarige bestaan van de militaire muziek. De jachthoorn- en trompet werden van oudsher als signaalinstrumenten ingezet op de slagvelden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen