Wie sjoen os Limburg is

© Stichting het Limburgs Landschap Nacht van de Nacht

‘Wie sjoen os Limburg is’, is voor elke Limburger een gegeven. Stichting het Limburgs Landschap is elke dag druk in de weer om de natuur en het erfgoed in Limburg voor de toekomst veilig te stellen. Daar mag u nu de vruchten van komen plukken. Tijdens de Week van het Landschap hebben zij door de hele provincie leuke activiteiten georganiseerd.

Stichting het Limburgs Landschap

De Week van het Landschap duurt niet één, maar ruim twee weken, van 11 tot en met 27 oktober. In die periode kun je de schoonheid van Limburg beleven op een manier die het beste bij je past.

Volle maan of ondergrondse duisternis?Hoe romantisch is het bijvoorbeeld om een vollemaanwandeling te maken door natuurgebied De Maasduinen. In een donker bos ervaar je de omgeving heel anders dan overdag. Al je zintuigen staan op scherp. Terwijl de maan de stille heide in een zwakke gloed zet, snuif je de herfstgeuren op, voel je de zachte grond onder je voeten en hoor je mysterieuze geluiden uit het nachtelijke Bergerbos.

Ook ondergronds worden excursies door mergelgroeven georganiseerd, maar groeve ’t Rooth en vooral ook de Curfsgroeve zijn tijdens de Week van het landchap een absolute aanrader. Verscholen in de hellingbossen van het Geuldal tussen de dorpen Berg en Meerssen ligt deze verborgen natuurparel, waar ruim 70 jaar lang mergel werd gewonnen. Inmiddels is een deel van de groeve via een wandelpad toegankelijk gemaakt voor bezoekers. Maar vanwege de bijzondere natuurwaarden en de begrazing met Nederlandse landgeiten, blijft een groot deel afgesloten. Tijdens de Week van het Landschap krijg je een exclusief inkijkje in dit deel van de groeve.

Bekijk alle activiteiten voor jong en oud om het landschap, de natuur en het culturele erfgoed dicht bij huis te beleven, te ervaren en te ontdekken.

Help ook mee aan het behoud van ons mooie LimburgStichting Het Limburgs Landschap werkt hard aan het behoud van onze eigen natuur en het erfgoed in Limburg. Help mee en word Beschermer van Het Limburgs Landschap. Je ontvangt dan ook het 416 pagina's dikke Uit en Thuisboek als welkomstgeschenk: Word beschermer!