Laatste openstellingen van kasteel Huys ter Horst in 2019

Print
Laatste openstellingen van kasteel Huys ter Horst in 2019

Kasteel Huys ter Horst opent zondag voor de laatste keer dit jaar. Afbeelding: Huys ter Horst

Horst -

De laatste openstelling van 2019 van kasteel Huys ter Horst aan de Kasteellaan 2 in Horst is op zondag van 14.00 tot 16.00 uur. Kunsthistorica Yvonne Hermans vertelt deze middag alles over de kunstcollectie van Willem-Vincent van Wittenhorst die de kasteelmuren in vervlogen tijden verfraaide.

Hermans deed tijdens haar studie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (nu Radboud Universiteit Nijmegen) onderzoek naar de verzameling schilderijen van Willem Vincent van Wittenhorst. Hij was van 1660 tot aan zijn dood in 1674 heer van Horst en woonde op kasteel Huys Ter Horst. Aan de hand van een inventaris/catalogus, die hij in 1651 maakte en tot 1664 door hem werd bijgehouden, is zij op zoek gegaan naar de daarin beschreven 210 schilderijen. Inmiddels zijn er een honderd schilderijen terug gevonden in musea en particuliere collecties. Een tiental wordt als reproductie in het kasteel tentoongesteld. Ook de andere ruimtes van het kasteel zijn deze middag op eigen gelegenheid te bezoeken. De aanwezige vrijwilligers kunnen daarbij desgewenst meer vertellen over het verleden en de toekomstplannen van het kasteel. De entree bedraagt € 3,- voor personen vanaf 12 jaar. Het terrein is niet overal goed begaanbaar door ongelijke loopoppervlaktes, trappen en treden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen