Aan tafel

Een mangosalade met pit

Print
Een mangosalade met pit

Dit mangogerecht leent zich heel goed als bijgerecht, maar kan ook prima als lunch gegeten worden. Afbeelding: Ellis Visser

De mango is een veelzijdige vrucht. Niet alleen lekker in de yoghurt of als smoothie, maar ook heerlijk in een warme maaltijd of een salade.

Een gele vrucht met een platte pit. Ik heb het natuurlijk over de mango. Met een mango kun je mij echt blij maken. Ik eet het ’s morgens in mijn havermout, in mijn yoghurt, als smoothie of in een salade en als het kan ook in warme maaltijden of als side-dish bij een goed hoogstaand diner. Het is een veelzijdig ingrediënt en daar houd ik van.

Daarnaast brengt de mango me terug naar een vakantie in Thailand. Daar krijg je bij zowat elk gerecht een heerlijke rijpe mango geserveerd en de smaak van die mango’s zijn eerlijk gezegd niet te vergelijken met de mango’s die wij hier krijgen. Vele malen zoeter en zachter dan de variant die wij hier in de supermarkt kopen. Genieten dus.

Dit gerecht leent zich heel goed als bijgerecht, maar kan ook prima als lunch gegeten worden. Eet er dan een stukje brood bij. Ik hou wel van een beetje pit in een gerecht en heb daarom de zaadlijsten mee gesneden. Mocht je dat te pittig vinden, dan kun je de zaadlijsten gewoon verwijderen, het zal de smaak niet in de weg staan.

Mangosalade met avocado, rode peper en koriander

Voor: 2 personen

Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Ingrediënten

1 mango

1 avocado

1 gerookte kipfilet

1 rode peper

1 stengel bosui

2 takjes koriander

extra vergine olijfolie

Bereiding

Neem een diepe schaal of twee borden. Schil de mango en snijd in vierkante blokjes. Doe ze in de kom. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en voeg ook toe. Snijd de avocado in tweeën en vervolgens in plakjes, snijd dit weer in kleine blokjes, verdeel het over de salade. Was en snijd de rode peper in dunne reepjes. Snijd ook de bosui in ringetjes, verdeel de bosui en de rode peper over de salade. Maak het af met de koriander en een beetje extra vergine olijfolie.

Ellis Visser blogt op healthtastic.nl

Een mangosalade met pit
Ellis Visser.