Autodief aangehouden in Asselt na wilde achtervolging vanuit Duitsland

Print
Autodief aangehouden in Asselt na wilde achtervolging vanuit Duitsland

Afbeelding: Track’88

Asselt / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Een 17-jarige autodief is zondag- op maandagnacht in Asselt aangehouden na een wilde achtervolging vanuit Duitsland.

De dief, een Litouwer, stal rond kwart voor twee een BMW M5 in Wickrathberg, bij Erkelenz. De eigenaar hoorde hoe de dief met zijn auto wegreed en waarschuwde de politie. Meerdere politie-eenheden rukten uit.

Een onopvallende politiepatrouille zag de gestolen auto even later rijden in de richting van Venlo. De agenten bleven de auto volgen totdat er versterking kwam. Bij de afrit Elmpt, net over de Duitse grens bij Roermond, negeerde de bestuurder een stopteken van de politie. Eenmaal over de Nederlandse grens versnelde de dief, negeerde hij meerdere stoptekens, sneed hij bochten af en haalde hij gevaarlijke manoeuvres uit. Bij de achtervolging kreeg de Duitse politie assistentie van Nederlandse collega’s.

Op het terrein van een camping in Asselt werd de bestuurder uiteindelijk klemgereden. Agenten haalden de man uit het voertuig en arresteerden hem. De 17-jarige Litouwer heeft geen vaste verblijfplaats in Nederland of Duitsland. De politie gaat ervan uit dat hij niet in het bezit is van een geldig rijbewijs.

De verdachte zit vast in een Nederlandse cel. De politie onderzoekt de zaak.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen