120 teams strijden om WK titel Bokkenollen

Print
120 teams strijden om WK titel Bokkenollen

Wie gaat dit jaar met de hoogste eer strijken tijdens het WK Bokkenollen 2019? Afbeelding: Stichting Bokkenollen Griendtsveen

Griendtsveen -

Voor de 22e keer vindt in Griendtsveen het WK Bokkenollen plaats op zaterdag 12 oktober. Een dag later wordt er gestreden tijdens de 19e editie van het WK Limonollen. Op beide dagen klinkt na de officiële opening om 11.45 uur om 12.00 uur het startschot voor de wedstrijd.

In het kader van 800 jaar Horst aan de Maas is er een speciale hindernis gemaakt en wordt er een aparte prijs uitgereikt voor de Horster kampioen van het WK Bokkenollen 2019.

WK Bokkenollen

Op zaterdag 12 oktober strijden 120 teams, bestaande uit twee renners en een coach, om de wereldtitel Bokkenollen. Hiervoor moet het hindernisparcours op het water zo snel mogelijk worden afgelegd met een dienblad met glazen bockbier. De hoeveelheid teruggebracht Bockbier en de tijd is bepalend voor de eindscore. Het parcours bestaat uit 28 hindernissen, het grootste aantal uit de geschiedenis van het evenement. Naast de reguliere competitie is er een speciale competitie voor teams bestaande uit drie dames. Bezoekers kunnen, naast het volgen van de wedstrijd op het water, ook terecht in de Pop-up Bioscoop, het eetplein en is er een gevarieerd entertainmentprogramma samengesteld. Voor de jongere bezoekers is er een sneukelkaart verkrijgbaar met een kinderarrangement. Na de prijsuitreiking is er een feestavond in de feesttent op het kanaal met de Party Criminals en dj Tom van Leeuwen.

WK Limonollen

Zondag worden de dienbladen gevuld met limonade, zodat de jeugd kan strijden om een podiumplaats tijdens het wereldkampioenschap Limonollen. Tachtig jeugdteams gaan van start. De organisatie heeft naast de wedstrijd gezorgd voor een clown, spellen en kunnen kinderen zich laten schminken. De coverband 3Cover sluit het evenement muzikaal af.

De entree is beide dagen gratis. Meer informatie via www.bokkenollen.nl