Kermisprijzen Weerter kermis uitgereikt

Print
Kermisprijzen Weerter kermis uitgereikt

De winnaars van de kermisprijzen. Afbeelding: Buro Beeldvang

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Een jury heeft afgelopen maandag bepaald welke kermisattracties van de kermis in Weert een prijs verdienen. Wethouder Geert Gabriels reikte samen met het kermisteam, raadsleden Jeroen Goubet en Suzanne Winters en gast van de burgemeester Desiree Esser de kermisprijzen uit. Dit jaar werd voor het eerst de duurzaamheidsprijs uitgereikt.

De Weerter kermisprijzen worden verdeeld over vier categorieën: groot vermaak, klein vermaak, oefeningsspellen en verkoopzaken. Criteria als presentatie, sfeer, onderhoud, verlichting, sensatie en muziek spelen een rol bij de beoordeling. Via de website www.kermisweert.nl kon het publiek stemmen. Voor de jonge creatievelingen van de Weerter basisscholen hebben het Spark Tech Lab en de gemeente Weert sinds afgelopen jaar een project ontwikkeld: Weird Kermis. De leerlingen ontwikkelden en bouwden in teams een eigen kermisattractie. Bezoekers van de kermis konden in de Kermis Weert pop-up store stemmen op hun favoriete ontwerp.

De publieksprijs ging dit jaar naar de ‘Sound Machine’. De prijzen van de vakjury gingen naar de ‘Reactor’ in de categorie groot vermaak; naar de ‘Jumbo’ in de categorie klein vermaak; naar het ‘Chocoladerad’ in de categorie spellen en naar de pinda/popcorn kraam in de categorie verkoopzaken. Het vispaleis van exploitant Van Wijk op het Stationsplein kreeg een duurzaamheidsprijs van de juryleden. Bij het project Weird Kermis ging bij Groep 5/6 de eerste prijs naar de ‘Triple S’ van BS St. Joannes; in Groep 7/8 werd IKC Laar de winnaar met ‘Around the world’.

Kijk hier voor meer informatie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen