Heftige beelden: brug in Taiwan begeeft het, tankwagen stort naar beneden

Print

Brug in Taiwan stort in. Video: De Limburger

In het noordoosten van Taiwan is dinsdagmorgen een brug ingestort en op enkele vissersboten terechtgekomen. Reddingswerkers zoeken naar overlevenden in de scheepswrakken. Er worden vijf mensen vermist.

De burg in Suao begaf het op het moment dat er een tankwagen over reed. Het voertuig vloog in brand. De chauffeur raakte zwaargewond maar overleefde het ongeval. Zeker tien mensen op de brug vielen in het water. Ze konden worden gered. In totaal raakten veertien mensen gewond.

De oorzaak van het instorten is niet bekend. De brug dateert van 1998. Het noordoosten van Taiwan werd dinsdag getroffen door de tyfoon Mitag met windsnelheden van ruim 160 kilometer per uur. Op het moment van het instorten van de brug was het echter rustig weer.

Heftige beelden: brug in Taiwan begeeft het, tankwagen stort naar beneden
Foto: AFP

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen