Op één na grootste drugslab van Nederland opgerold in Kerkrade

Print

Drugslab Kerkrade. Video: De Limburger

Kerkrade / Eygelshoven -

De politie zegt de op één na grootste drugslocatie van Nederland voor de productie van synthetische drugs te hebben opgerold in Kerkrade.

Maandagavond heeft de politie een inval gedaan in een loods aan de Locht in Kerkrade. Daar troffen agenten een groot drugslab aan. Een 39-jarige man uit Den Haag die aanwezig was in het pand, is aangehouden.

In augustus 2019 deed de politie in Ede een inval in een pand van 40 bij 40 meter. Het duurde dagen voordat het lab werd ontmanteld.

Volgens een politiewoordvoerder is het drugslab in Kerkrade iets kleiner dan dat in Ede. „Er is hier sprake van een illegale chemische fabriek”, zegt een politiewoordvoerder over het lab in Kerkrade. Het pand staat vol met ontelbare jerrycans vaten, installaties, ketels andere goederen voor de productie van synthetische drugs.

Lees ook: Politie treft groot drugslab aan bij inval in loods

Gedupeerd

Hoewel het drugslab is aangetroffen in het naastgelegen pand is het scooterbedrijf dat tegen het drugslab aanligt gesloten. De politiewoordvoerder benadrukt dat dit bedrijf niets met het drugslab van doen heeft. „De eigenaar van dit bedrijf is net zo goed slachtoffer.”

De LFO (Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen) is dinsdag nog bezig met technisch onderzoek en zal woensdag beginnen met de ontmanteling van het drugslab.

Op één na grootste drugslab van Nederland opgerold in Kerkrade
Foto: ANP
Op één na grootste drugslab van Nederland opgerold in Kerkrade
Foto: ANP
Op één na grootste drugslab van Nederland opgerold in Kerkrade
Foto: ANP

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen