Mondriaan start leefstijlonderzoek in Euregio

Print
Mondriaan start leefstijlonderzoek in Euregio

Afbeelding: ANP

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp / Vijlen / Lemiers / Vaals -

Mondriaan, afdeling Preventie, en GGD Zuid-Limburg voeren samen met negen partners uit België en Duitsland een leefstijlonderzoek uit in de Euregio Maas-Rijn.

Met dit onderzoek willen de onderzoekers inzicht krijgen in de leefstijl van mensen in genoemde regio. De onderzoekers richten zich op jongeren (12-26 jaar) en 55-plussers die door het invullen van een vragenlijst helpen het preventieadvies te verbeteren. Onderzoeksonderwerpen bij 55-plussers zijn alcohol en medicatie. Bij de jongeren gaan de vragen over alcohol, cannabis en gaming.

Het invullen is vrijwillig en duurt ongeveer tien minuten. Het onderzoek is vertrouwelijk en anoniem. De vragenlijst kan online worden ingevuld via: www.healthsurvey.eu

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen