Volop activiteiten in Parkstad rond ‘De smaak van Armoede’

Print
Volop activiteiten in Parkstad rond ‘De smaak van Armoede’

‘Soep’ wordt vaak ingezet om met elkaar in gesprek te gaan, zoals hier in Chevremont. Afbeelding: Loraine Bodewes

Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Schimmert / Hulsberg -

Jaarlijks is op 17 oktober wereldwijd ‘De dag van de uitroeiing van de Armoede’. In Limburg zal op deze donderdag door meer dan 18 lokale (burger)initiatieven aandacht gevraagd worden voor dit thema, onder de noemer ‘De smaak van Armoede’.

Op verschillende plekken in Limburg zullen tussen 14.00 en 17.00 uur kooksessies en gesprekstafels worden gehouden waarbij inwoners, beleidsmakers en bestuurders gevraagd worden mee te doen.

Videoboodschap

Om 14.00 uur worden alle activiteiten ingeleid met een videoboodschap van Nadja Jungmann, lector ‘Schulden en Incasso’ bij Hogeschool Utrecht. Zij zorgt voor gespreksstof op het moment dat vrijwilligersgroepen, burgerinitiatieven en organisaties samen met inwoners en andere geïnteresseerden gaan koken en eten. Door met elkaar in gesprek te gaan over de smaak van armoede, hopen de initiatiefnemers armoede een gezicht te geven en bespreekbaar te maken.

Activiteiten

In Parkstad worden meerdere activiteiten aangeboden. In Heerlen richt een aantal kerkgemeenschappen uit Parkstad (te weten de Protestantse Parkstadgemeente, de Andreasparochie, de Lutherse Gemeente en het Leger des Heils) op de locatie van de nieuwe boekwinkel Van der Velden-Van Dam aan de Promenade 153 een locatie in waar belangstellenden een soep en broodjes kunnen eten en dan met elkaar in gesprek gaan.

In het winkelcentrum Giesen-Bautsch op de Bautscherweg, Heerlerbaan, wordt tussen 12.00 en 15.00 uur samen soep gegeten en met elkaar gepraat over het maatschappelijke probleem van armoede.

In Landgraaf kunnen geïnteresseerden in het kerkgebouw de Ark, Op de Heugden 23, onder het genot van een kop soep en broodjes mensen ontmoeten en in gesprek gaan.

In Kerkrade zal Schuldhulpmaatje Parkstad op de markt en in de huiskamer van het HuB, de bibliotheek van Kerkrade, een ‘Kom op de Soep special edition’ houden. Iedereen is welkom om mee te koken en eten.

Voorstelling

Tijdens deze middag zal ThemaTheater ‘Zelf Sjöldj’ de middag opluisteren met een voorstelling over geldproblemen. Voor de kinderen is er een poppentheater, dat op speelse wijze het thema armoede onder de aandacht zal brengen. Het jongerenwerk van Impuls, de welzijnsorganisatie, zal daarnaast zorgen voor diverse spellen, waaraan de kinderen kunnen deelnemen.

In Brunssum wordt op het Lindeplein en op een aantal locaties een evenement gehouden. Zo is de soepbus van het Leger des Heils aanwezig alwaar een lekkere kop soep gegeten kan worden en met elkaar in gesprek kan worden gegaan. Er is een inzameling van goed gebruikt speelgoed (maximaal drie stuks, compleet en schoon) bij ISDBOL.

In Schinveld kunnen passanten op de markt, voor de Plus, het gesprek aangaan en genieten van een vers gemaakte kop soep. De Plus zorgt voor de ingrediënten en CMWW zal aanwezig zijn om het gesprek aan te gaan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen