Oud-burgemeester Som stapt uit Roda-stichting

Print
Oud-burgemeester Som stapt uit Roda-stichting

Voormalig burgemeester van Kerkrade Jos Som. Afbeelding: De Limburger/Luc Lodder

Kerkrade / Eygelshoven -

Voormalig burgemeester van Kerkrade Jos Som maakt niet langer deel uit van het bestuur van FS United. Bij die stichting zijn bijna tachtig procent van de aandelen van Roda JC ondergebracht.

Dat blijkt uit gegevens van de Kamer van Koophandel. Som trad afgelopen zomer toe als bestuurder van de stichting, sinds maandag is hij weer uitgeschreven. Na het vertrek van de oud-burgemeester zijn er nog drie bestuurders over. Het gaat om de Spanjaarden Jose Miguel Canovas Garceran, Antonio Cano Canovas en Ignacio Fernandez Macon. Waarom Som heeft besloten de stichting te verlaten, is niet duidelijk. Hij was dinsdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Lees ook: Hoe te ontwaken uit Mexicaanse nachtmerrie?

Constructie

De stichting FS United beheert 79,98 procent van de aandelen van Roda JC. In het verleden was oud-eigenaar Frits Schrouff jarenlang de enige bestuurder. Afgelopen zomer besloot hij de stichting voor één symbolische euro over te doen aan Mauricio Garcia de la Vega. Omdat de KNVB het niet toestaat dat de Mexicaan zonder goedkeuring de enige bestuurder is, werd de constructie met vier stromannen bedacht. Van die vier stromannen zijn er nu dus nog maar drie over.

Lees ook: ‘Chelsea onderzoekt situatie rond Roda-huurspits Ugbo’

Oud-burgemeester Som was net als veel anderen binnen en rond Roda JC aanvankelijk warm pleitbezorger van Garcia de la Vega.

Hoor alles over Roda JC en de soap rond Garcia de la Vega in een nieuwe voetbalpodcast van De Limburger:

Video: De Limburger