Garcia de la Vega: ik blijf bij Roda JC

Print

Garcia blijft bij Roda. Video: De Limburger

Kerkrade / Eygelshoven -

Ondanks alle commotie rond zijn persoon weigert de Mexicaanse investeerder Mauricio Garcia de la Vega te vertrekken bij Roda JC. „Ik blijf”, zei hij dinsdagmiddag tijdens een ontmoeting met enkele mediavertegenwoordigers in het stadion van Roda.

Garcia de la Vega werd afgelopen vrijdag tijdens de thuiswedstrijd van Roda JC tegen De Graafschap door boze fans uit het stadion gezet. Volgens de supporters komt de beoogde eigenaar zijn financiële beloften niet na. Ze eisen dat hij onmiddellijk vertrekt.

Lees ook: Oud-burgemeester Som stapt uit Roda-stichting

De Mexicaan erkende in het persgesprek dat de ontstane situatie moeilijk is, maar hij denkt dat alle problemen kunnen worden opgelost. Hij deed een oproep aan alle betrokkenen om Roda JC te blijven steunen.

Garcia de la Vega: ik blijf bij Roda JC
Mauricio de la Vega tijdens de persconferentie. Foto: Bas Quaedvlieg

Over de massale ziekmelding door het kantoorpersoneel van Roda JC op maandag was hij niet te spreken. "Ik lijk wel de enige in dit gebouw die nog werkt", zei hij. Garcia de la Vega overweegt mensen in te huren om de zieke werknemers te vervangen.

Lees ook: Hoe te ontwaken uit Mexicaanse nachtmerrie?

Hij ontkende dat hij voor een vertrekpremie van 250.000 euro zou willen opstappen in Kerkrade. "We kunnen over alles spreken", voegde hij daar nog wel aan toe.

De la Vega zei niet te weten waarom mensen hem weg willen hebben. Hij zei wel zich bedreigd te voelen en wil dat daar een einde aan komt. De Mexicaan sprak van een samenzwering en wil laten uitzoeken wie daar achter zit.

Geen geld

Op de vraag waarom hij nog geen geld in Roda heeft gestoken zei De la Vega, dat hij op toestemming van de KNVB wacht om zich eigenaar te mogen noemen. Zolang die duidelijkheid uitblijft, gaat hij niet investeren. "Anders steek ik hier veel geld in, en ben ik dat kwijt als de KNVB me geen licentie geeft", zei hij.

Wel heeft De la Vega namens Roda een lening van 150.000 euro afgesloten in Duitsland, zei hij. Met dat geld kunnen betalingen worden gedaan.

Hij zei het te betreuren dat voormalig burgemeester Jos Som van Kerkrade is opgestapt uit het bestuur van FS United. Dagblad de Limburger maakte dat dinsdag bekend. Deze stichting beheert zo'n 80 procent van de aandelen van Roda JC.

Alles over Roda JC en de soap rond Garcia de la Vega in een nieuwe voetbalpodcast van De Limburger:

Garcia de la Vega | Voetbalpodcast #27. Video: De Limburger