Drie leerlingen Artamuse naar het NK Solisten

Print
Drie leerlingen Artamuse naar het NK Solisten

Yasmine Fraats. Afbeelding: John Sondeyker

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers / Spaubeek / Beek -

Saxofoniste Annick Martinus (15) uit Buchten, fagottiste Yasmine Fraats (15) en elektrisch gitarist en dwarsfluitist Antoine Strijdhagen (11 jaar), beiden uit Sittard-Geleen, zijn geselecteerd voor het Nederlands Kampioenschap Solisten.

Het NK voor blazers vindt zaterdag 5 oktober plaats in het Akoesticum in Ede (Gelderland). De drie Artamuse leerlingen hebben de selectie te danken aan hun prestaties op het Limburgs Kampioenschap Solisten van dit jaar.

Annick begon in 2012 op de sopraansaxofoon, die heeft ze inmiddels ingeruild voor de altsaxofoon. Verder maakt ze deel uit van fanfare St. Jozef uit Buchten. In 2013 is Yasmine begonnen, momenteel volgt ze de theorieles HaFa D. Antoine is met 11 jaar de jongste, hij zit nog niet op de middelbare school. Yasmine en Antoine zijn lid van harmonie St. Joseph uit Sittard.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen