Dierbaar

Mila, een dame op leeftijd, mist grote broer Max

Print
Mila, een dame op leeftijd, mist grote broer Max

Mila; met de ouderdom komen de kwaaltjes... Afbeelding: Mitchell Giebels

Beek -

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: Mila, een dame op leeftijd.

Hier in beeld zien we Mila. Met haar dertien jaar een dame op leeftijd. Ouderdom komt met kwaaltjes, ook als je een hond bent. De rug, de pootjes, de heupen. Het hapert allemaal.

Volgens baas Ben Giebels zijn de ongemakken deels te wijten aan Mila’s grootste hobby: intensief spelen met bal. „Soms kan ze van de pijn amper lopen. Wil ze voor het einde van de oprit alweer naar huis. Maar, ik dwing haar toch. Dat vreet aan je, natuurlijk, maar ze moet toch naar buiten.”

Wat ook vreet, zowel aan Ben als aan Mila: eigenlijk hadden op deze foto twee hondjes moeten staan, maar grote broer Max is er sinds vorig jaar niet meer. Hij wordt door beiden intens gemist. „Max kwam altijd naast me zitten op de stoel als ik een biertje dronk. Hij wilde altijd het laatste slokje. Hij achtervolgde me door het hele huis, hing aan me. Nu neemt Mila die rol over.”

Max en Mila, het was een toevalstreffer dat ze bij hun Beekse baasje terechtkwamen. „De kennis van wie ik ze heb, wist helemaal niet dat zijn hond twee pups had gekregen. Blijkbaar was ze stiekem gedekt door de hond van de overburen. Op een gegeven moment bewoog er iets in de struiken. Ratten, dachten ze.” Maar het bleken dus twee vriendjes voor het leven te zijn.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →