Geleide wandeling voert door de Curfsgroeve

Print
Geleide wandeling voert door de Curfsgroeve

De Curfsgroeve. Afbeelding: Stichting het Limburgs Landschap, Henk Heijligers.

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle / Berg en Terblijt -

Stichting het Limburgs Landschap verzorgt op zondag 13 oktober een geleide wandeling door de Curfsgroeve. De excursie start om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Uitspanning de Nachtegaal, Gemeentebroek 6 te Meerssen

In de hellingbossen tussen Berg en Meerssen ligt de Curfsgroeve. Ruim 70 jaar werd hier mergel gewonnen. Een deel is, vanwege het gevaar voor vallende stenen, maar ook door de aanwezigheid van bijzondere natuurwaarden, afgesloten voor het publiek. Dit deel van de Curfsgroeve kan met een ervaren gids bezocht worden op zondag 13 oktober.

Om de rijke natuur in stand te houden en er voor te zorgen dat de groeve niet dichtgroeit met bos, loopt er een kudde Nederlandse landgeiten. Door hun graasgedrag houden de geiten de struik- en bosvorming binnen de perken. Dit deel van de groeve is normaal voor het publiek afgesloten en alleen toegankelijk tijdens speciale door Stichting het Limburgs Landschap georganiseerde excursies.

Voor deelname aan deze excursie is aanmelden verplicht via www.limburgs-landschap.nl/item/tickets. In de Curfsgroeve zijn geen wandelpaden aanwezig. Goede wandelschoenen zijn verplicht en een wandelstok kan handig zijn om de balans te bewaren. Deze wandeling is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.