Trio Cassis treedt op in de Kopermolen Vaals

Print
Trio Cassis treedt op in de Kopermolen Vaals

Trio Cassis. Afbeelding: Eigen foto

Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset / Mamelis -

Kamermuziek van Trio Cassis klinkt op vrijdag 11 oktober vanaf 20.00 uur in de Lutherse Kerk aan het Von Clermontplein 11 in Vaals. De entree bedraagt 12 euro.

Dwarsfluit, cello en piano: dat is de bezetting waarmee Trio Cassis zelden gespeelde kamermuziek ten gehore brengt. Op het programma staat muziek van onder anderen Sergeij Rachmaninoff, Eugene Goossens, Lili Boulanger, Johann Nepomuk en Nicolai Kapustin. Naast romantische en eigentijdse klanken hoort men ook door jazz geïnspireerde muziek.

Bezetting

De dwarsfluitste Ricarda Schumann is buiten haar concertpresentaties in de Akense theaterscene ook bekend als musica en actrice. Zij maakt deel uit van het ensemble Capella Aquisgrana. Rainer Bartz is celloleraar aan de Musikschule Aachen; ook geeft hij internationale masterclasses. Hij concerteert als solocellist van het Akense Kamermuziekorkest. Lydia Hilgers speelt als pianiste in meerdere ensembles voor kamermuziek, onder andere bij het orkest Salon Rouge en in het Duo Tarantelle. Zij geeft ook internationaal concerten en werkt samen met beeldende kunstenaars.

Kaarten kunnen gereserveerd worden via www.tickli.nl