Nieuwe film Pippi Langkous in de maak

Print
Nieuwe film Pippi Langkous in de maak

Pippi Langkous Afbeelding: AD/RV

De avonturen van Pippi Langkous zijn in de toekomst weer te bewonderen in de bioscoop. De producenten van de Paddington-films werken aan een nieuwe bewerking van de populaire Zweedse kinderboekenreeks, meldt Variety.

Wat het exacte verhaal gaat zijn van de Engelstalige film, is nog niet duidelijk. Wel laten de producenten weten de originele boeken van Astrid Lindgren te willen eren. ,,Pippi spreekt tot de verbeelding bij zowel volwassenen als kinderen en we vinden het geweldig om haar prachtige verhalen tot leven te kunnen brengen”, aldus de CEO van producent Studiocanal. Wanneer de nieuwe Pippi op het witte doek verschijnt, is nog niet bekendgemaakt.

De eerste drie boeken over het beroemde ijzersterkte meisje met de rode vlechten verschenen tussen 1945 en 1948. Vervolgens kwam er nog drie korte verhalen en meerdere prentenboeken uit. Pippi’s avonturen werden daarnaast meerdere keren verteld in films en televisieseries.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen