Video: Virtuoze metro-zangeres is dakloos geraakte Russische muzikante

Print

Dakloze zangeres in metrostation gaat viraal. Video: De Limburger

Een dakloze vrouw die voorbijgangers in de metro in Los Angeles versteld deed staan van haar zangtalent, blijkt vroeger een bekende muzikante te zijn geweest in Rusland. Door een opeenstapeling van pech belandde ze enkele jaren geleden op straat.

Duizenden Twitterbezoekers reageerden verbijsterd toen ze de video van Emily Zamourka zagen die dit weekeinde door de politie van Los Angeles online was gezet. De 52-jarige dakloze vrouw zingt op een nagenoeg leeg metroplatform de aria O mio babbino caro van de Italiaanse Giacomo Puccini. ‘Vier miljoen mensen noemen Los Angeles hun thuis. Vier miljoen verhalen. Vier miljoen stemmen. Soms moet je gewoon even stoppen en luisteren naar een stem, om iets moois te horen’, zo schreef de politie erbij.

Viool en opera

De Russische Zamourka verhuisde 24 jaar geleden naar de Verenigde Staten en knoopte de eindjes aan elkaar met het geven van viool- en pianolessen. Tot ze ziek werd en geen medische zorg kon betalen. Toen haar kostbare viool drie jaar geleden ook nog eens werd gestolen, was haar laatste inkomensbron verdwenen, zo vertelt ze tegen Amerikaanse media. ,,Mijn viool betekende alles voor mij.’’

Hoewel ze niet is opgeleid tot zangeres vindt Zamourka het heerlijk om luidkeels opera te zingen in de metro. ,,Want het klinkt hier zo mooi.’’ Zamourka droomt ervan ooit weer een baan te kunnen krijgen in de muziek. ,,Ik zou super dankbaar zijn als ik weer mijn eigen plek zou hebben en een eigen instrument.’’

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen