Open Universiteit houdt publiekscolleges in Weekend van de Wetenschap

Print
Open Universiteit houdt publiekscolleges in Weekend van de Wetenschap

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Brunssum / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg -

Drie hoogleraren houden zaterdag 5 oktober tijdens het nationale Weekend van de Wetenschap drie publiekscolleges in het Schunk Glaspaleis in Heerlen.

Gemma Blok, hoogleraar Moderne geschiedenis, gaat om 12.00 uur in op het verband van drugsgebruik met de geschiedenis van steden. Susan van Hooren, bijzonder hoogleraar Vaktherapie, gaat om 13.00 uur in op het nut van muziektherapie en Arjan Bos, hoogleraar Klinische psychologie, vertelt vanaf 14.00 uur over eenzaamheid en wat eraan te doen valt.

Aftrap Studium Generale

Alle colleges worden ingeleid door rector magnificus Theo J. Bastiaens en zijn gratis toegankelijk. Na elk college kunnen vragen worden gesteld. De Open Universiteit organiseert de colleges in samenwerking met de Parkstadbibliotheken. Deze publiekscolleges vormen de aftrap van de Studium Generale-collegereeks door hoogleraren in het academisch jaar 2019-2020, tevens het zevende lustrum, 35 jaar Open Universiteit.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen