Muziek

Zingende tweelingbroers uit Susteren brengen nieuwe single over steenkolenmijn Emma uit

Print
Zingende tweelingbroers uit Susteren brengen nieuwe single over steenkolenmijn Emma uit

De zingende tweeling Chris en Stijn Dols. Afbeelding: Pim Gal

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Nijmegen -

Tweelingbroers Chris en Stijn Dols (1985) die opgroeiden in Susteren, brengen vrijdag 4 oktober hun nieuwe single uit waarin de voormalige mijn Emma en de mijngeschiedenis centraal staan.

De zingende broers wonen vanwege hun studies al jaren in Nijmegen, maar worden nog altijd geïnspireerd door hun Limburgse jeugd. Onder hun artiestennaam Dols timmeren ze al enige jaren aan de weg in de (Nijmeegse) muziekscène en ze treden regelmatig op met hun band; zo waren ze onder meer te zien op het Nijmeegse Valkhof Festival.

De nieuwe single Emma vertelt het verhaal van een werkloze oud-mijnwerker die thuis op de bank zit. De plaat is vanaf 4 oktober digitaal beschikbaar en de broers zijn 5 oktober te gast bij het L1-radioprogramma Cultuurcafé waar ze een aantal nummers van hun debuutalbum Two & One spelen. Dat album kwam eerder dit jaar uit, nadat de broers een succesvolle crowdfunding afrondden om de release van hun muziek mogelijk te maken.

www.dolsmusic.net