Voor het goede doel

Bridgedrive Hartentroef voor Unicef

Print
Bridgedrive Hartentroef voor Unicef

Bridgedrive Hartentroef voor kinderen in Jordanië.

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep / Vierlingsbeek / Maashees / Holthees / Overloon / Groeningen / Boxmeer -

In het Elzendaalcollege in Boxmeer wordt op zondag 17 november de landelijke Unicef bridgedrive gehouden. Het evenement wordt ondersteund door de Nederlandse Bridgebond.

Unicef wil vluchtelingenkinderen steunen, en hen in het zadel helpen en kansen bieden. Dit jaar is het thema Jong Jordanië: voorbereid op de banen van de toekomst! Eén van de grootste problemen in Jordanië is jeugdwerkloosheid. Jongeren missen de kennis en vaardigheden die cruciaal zijn voor een arbeidsmarkt die pijlsnel verandert. Ze hebben veel te verwerken, of vaak jarenlang onderwijs gemist. De opbrengst van Hartentroef voor Unicef gaat dit jaar specifiek naar jongeren in de vluchtelingenkampen van Jordanië om hen vaardigheden te leren en om zich te kunnen voorbereiden op een studie en werk. Een verloren generatie moet voorkomen worden. Daarom wil Unicef adolescenten in Jordanië bereiken met innovatief onderwijs, zodat ze een ‘opleiding voor de toekomst’ krijgen. ,,Welk een troef hebben wij in handen voor al die kinderen, als wij gezamenlijk de kaarten daartoe op tafel leggen”, zegt medeorganisator en Gennepenaar Ted Noij, ,,Unicef Comité Land van Cuijk en Maasduinen organiseert in samenwerking met Bridgeclub De Bok in Boxmeer deze Landelijke Bridgedrive.”

De bridgemiddag begint op 17 november om 13.30 uur. Vanaf 12.30 uur is het Elzendaalcollege aan de Stationsweg 38 in Boxmeer open. De kosten bedragen 35 euro per paar. De deelnemers ontvangen voor dat bedrag koffie of thee met vlaai, één consumptie per persoon en hapjes tijdens het spel. Aanmelding kan via e-mail naar gtwvandeven@gmail.com.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen