Venlo en Roermond nemen maatregelen vanwege Duitse dag

Print
Venlo en Roermond nemen maatregelen vanwege Duitse dag

Afbeelding: John Peters

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Het wordt donderdag behoorlijk druk in Venlo en Roermond. Duitse kooptoeristen hebben dan vrij en vieren de Dag van de Duitse eenheid.

De gemeente Venlo neemt verschillende maatregelen om bezoekers gastvrij te ontvangen.

Donderdag zijn er veertien verkeersregelaars op straat aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden en om de kooptoeristen zo snel als mogelijk naar parkeerplaatsen te begeleiden. „Als alle parkeerplaatsen in het centrum vol zijn kunnen bezoekers parkeren op het Kazerneterrein aan de overkant van de Maas, vanwaar ze met pendelbussen naar de binnenstad worden gebracht”, zegt een gemeentewoordvoerder. Ook op vrijdag wordt het verkeer door verkeersregelaars geregeld en kan er geparkeerd worden op het Kazerneterrein.

Ditzelfde geldt ook voor Roermond. In een reactie laat de gemeente weten dat er verkeersregelaars worden ingezet en dat het Designer Outlet extra parkeerplaatsen beschikbaar stelt. Ook zullen de verkeerslichten verschillende scenario’s draaien zodat er meer groen licht is voor bezoekers aan de binnenstad of weggebruikers van de N280. „Daarnaast mogen ook op die dag geen werkzaamheden op onze hoofdwegen worden uitgevoerd. Zo is er bijvoorbeeld met Rijkswaterstaat afgesproken dat de tunnels vrijdag pas om 21.30 uur dichtgaan in plaats van de normale tijd van 20.00 uur”, zegt een gemeentewoordvoerder.