Basketbal

Basketball Academie Limburg krijgt les in effectiviteit

Print
Basketball Academie Limburg krijgt les in effectiviteit

Afbeelding: Getty Images

Bij Basketball Academie Limburg (BAL) waren woensdagavond alleen de verwachtingen van een hoog niveau. Na de winst in de seizoenopening bij Apollo en de daaruit ontstane lichte euforie staan de Weertenaren weer met beide benen op de grond.

In Zwolle werd met 78-54 verloren van regerend landskampioen Landstede Hammers. Geen blamage om van de kampioen te verliezen, maar de ploeg van Radenco Varagic speelde te wisselvallig om maar enigszins in de buurt van de zuinig spelende Hammers te kunnen blijven. En dan bevestigen de cijfers ook nog eens het verhaal. Het scorepercentage van BAL was met 29 procent veel te laag en het balverlies te hoog.

De thuisploeg had daarnaast vrij spel onder de borden. De zogenoemde points in the paint - de punten in het gebied onder de ring - waren voor de Zwolse reuzen, die heersten over het Overijsselse zwerk en daar maar liefst 38 punten lieten noteren. Maar het waren niet alleen reuzen die domineerden. De Amerikaanse spelverdeler Johnson - één van de kleinste spelers op het veld - werd met negentien punten topscorer van de wedstrijd en was één van de vier spelers die in de dubbele cijfers scoorden.

Bij BAL haalde niemand die tienpuntengrens. De Academie krijgt weinig rust, want zaterdagavond volgt alweer het volgende duel als Aris Leeuwarden op bezoek komt.