ANWB: forse stijging oponthoud buiten de spits

Print
ANWB: forse stijging oponthoud buiten de spits

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

De afgelopen zomermaanden nam het aantal opstoppingen op de weg met 20 procent toe in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Vooral de drukte buiten de spits was dit jaar opmerkelijk, zegt ANWB-verkeersspecialist Arnoud Broekhuis tegen De Telegraaf.

,,Hoewel het gewoonlijk in de zomer veel minder druk is op de weg zagen we opnieuw een forse toename van de files”, zegt Broekhuis op basis van cijfers gemeten op het totale wegennet in juli, augustus en september. ,,Tijdens de ochtenduren steeg de filezwaarte met zo’n 15 procent en tijdens de avondspits met ruim 20 procent.”

Lees ook: Nooit eerder maakten we zoveel autokilometers

Explosief gestegen

,,Maar het meest opmerkelijk is dat de drukte vooral overdag tussen 10.00 en 16.00 uur explosief stijgt met maar liefst 40 procent”, stelt Broekhuis. ,,Deze groei is de afgelopen vijf jaar niet meer zo groot geweest en komt voor ons toch als een verrassing.”

Een mogelijke oorzaak van de toename van het autoverkeer is de blijvende economische groei.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen