Cursus ‘een bijzondere muziekreis’ in Burgerhoes Landgraaf

Print
Cursus ‘een bijzondere muziekreis’ in Burgerhoes Landgraaf

Pjotr Iljitsj Tsjaikovski. Afbeelding: archief De Limburger

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Service Gilde Landgraaf verzorgt een cursus waarin Truus Bahnen de context schetst waarbinnen klassieke muziek is gecomponeerd. De cursusmiddagen in het Burgerhoes in Landgraaf zijn op de dinsdagen 22 en 29 oktober en 5 en 12 november van 14.30 tot 16.00 uur.

Klassieke muziek wordt niet zo vaak geplaatst in de context en de tijdgeest waarin ze is gecomponeerd. Binnen welk kader past de muziek van Tsjaikovski of Ravel? Hoe verhouden hun composities zich bij hun ontstaan met de kunst of de actuele situatie van dat moment? Is er een verband met de kunstgeschiedenis en wat zijn de invloeden van de toenmalige politiek? Denken we bij het woord ‘seizoenen’ alleen maar aan Vivaldi of is dat onderwerp ook te beluisteren bij andere componisten? Zo worden onder meer thema’s belicht als het impressionisme, Russische componisten en programmamuziek.

Truus Bahnen is binnen het Gilde actief als docente Frans en tevens professioneel opgeleid en jarenlang werkzaam geweest als violiste. Zij streeft ernaar om de cursisten naast het luisteren naar muziek vooral nieuwsgierig te maken naar de wat minder betreden paden. In de cursus maakt zij gebruik van verschillende materialen als foto’s en muziekvoorbeelden.

Deelname kost 17 euro voor de vier lezingen. Inschrijven kan via het inschrijfformulier op www.gildelandgraaf.nl of telefonisch op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur via tel. 045-5695680.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →