Een betoverende ervaring in Arcen

© Enchanted Gardens

We reizen de hele wereld over en delen trots onze foto’s van de meest exotische bestemmingen. Maar voor prachtige natuur, indrukwekkend erfgoed en interessante excursies hoef je helemaal niet ver weg te gaan. In ons eigen Limburg valt verrassend veel te ontdekken. Ervaar het zelf tijdens de Week van het Landschap.

Stichting het Limburgs Landschap

De Week van het Landschap duurt niet één, maar ruim twee weken, van 11 tot en met 27 oktober. In die periode kun je de schoonheid van Limburg beleven op een manier die het beste bij je past.

Op zoek naar een betoverende ervaring?Dan mag je een bezoek aan het internationale lichtkunstfestival Enchanted Gardens in Kasteeltuinen Arcen absoluut niet overslaan. Van 11 t/m 20 oktober kun je elke avond een sfeervol uitgelichte route door het hele park lopen en lichtkunst bewonderen van internationale kunstenaars uit onder meer Duitsland, Italië en Polen. Laat je onder meer verrassen door de tot leven gewekte Vitruvian Man van Leonardo da Vinci, fluorescerende watervallen die een mystieke sfeer creëren en een interactieve projectie op het historische kasteel, die heden en verleden met elkaar verbindt. Voor het project ‘Light Art by Kids’ creëerden leerlingen van basisscholen uit de regio samen met de Vlinderstichting een verlicht vlinderveld van 2000 geknutselde vlinders.

Bekijk alle activiteiten voor jong en oud om het landschap, de natuur en het culturele erfgoed dicht bij huis te beleven, te ervaren en te ontdekken.

Help ook mee aan het behoud van ons mooie LimburgStichting Het Limburgs Landschap werkt hard aan het behoud van onze eigen natuur en het erfgoed in Limburg. Help mee en word Beschermer van Het Limburgs Landschap. Je ontvangt dan ook het 416 pagina's dikke Uit en Thuisboek als welkomstgeschenk: Word beschermer!