Madrid

Spaanse regering wil noodfonds om ‘Thomas Cook-schade’ te compenseren

Print
Spaanse regering wil noodfonds om ‘Thomas Cook-schade’ te compenseren

Afbeelding: EPA

De Spaanse regering wil 300 miljoen euro uittrekken om de klap van het faillissement van Thomas Cook voor lokale ondernemers te verzachten.

Dat maakte het ministerie van Toerisme van het land bekend. Het kabinet neemt volgende week een beslissing over de hulpmaatregelen.

De val van Thomas Cook heeft diepe sporen nagelaten in populaire vakantielanden in het Middellandse Zeegebied. Veel hotels hadden contracten met de reis- en luchtvaartorganisatie, waarmee sommige hoteliers zelfs exclusief samenwerkten. Of ze betaald krijgen voor al hun aan Thomas Cook geleverde diensten, is nu erg onzeker.

Het Spaanse hulpplan bestaat uit dertien maatregelen die de schade aan de toerismesector moeten beperken. Er wordt onder andere een krediet verstrekt aan bedrijven die direct zijn getroffen door het bankroet van het Britse vakantie-imperium.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →